Zo heb je koolstamppot nog nooit gemaakt: recept voor een sappig gerecht

Foto: uit open bronnen

Het is niet moeilijk om het gerecht te bereiden

Aromatische, sappige en hartige gestoofde kool met vlees zal een favoriet gerecht op tafel worden. In het koude seizoen verwarmt het, verzadigt het en zal het zeker de hele familie plezieren. Dit meldt RBC-Oekraïne met verwijzing naar het YouTube-kanaal van de Oekraïense chef-kok Ivan Yanyuk.

Recept voor sappige gestoofde kool

Ingrediënten:

  • kool – 1kg
  • varkensnek – 850 g
  • ui – 1 st.
  • wortelen – 1 st.
  • tomatenpuree – 2 el
  • suiker – 1 el
  • zout peper – naar smaak
  • water – 100 ml.
  • laurierblad – 2 stuks.

Bereiding:

  1. Snijd de kool in kleine rietjes en het vlees in kleine blokjes.
  2. Doe het vlees in een verwarmde pan en bak het bruin. Rasp de wortels en bak samen met de ui in de pan. Voeg tomatenpuree en 1 eetlepel suiker toe.
  3. Voeg vervolgens het gebakken vlees, zout, peper en water toe aan de groenten. Stoof op middelhoog vuur gedurende 20 min.
  4. Voeg kool, laurier en zout toe aan de pan. Na 5 min. roeren en 20 min. smoren.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Nuttige tips en life hacks voor dagelijks leven