Dip op brood en geniet: courgettekaviaar met Elementaire mayonaise

Foto: uit open bronnen

Malse courgettekaviaar met een fluweelzachte textuur is de perfecte spread

Courgettekaviaar is een favoriete groentesnack voor veel Oekraïners. De smakelijke pasta van geroosterde groenten is zo lekker dat je er gemakkelijk een klein potje per keer van kunt eten.

Je zult zeker houden van een ongewone snackoptie – courgettekaviaar met mayonaise. Deze saus geeft het gerecht een fluweelzachte, gelijkmatige textuur in plaats van een waterige. Het verzacht ook de zuurgraad van tomaten. Door de toevoeging van mayonaise wordt de spread vetter en is hij langer houdbaar in potten.

Courgettekaviaar met mayonaise zoals in de winkel gekochte kaviaar

Voor het koken is het beter om jonge groenten met een zachte schil te kiezen. Als er alleen oud fruit beschikbaar is, pel dan de schil eraf en verwijder de zaden.

Ingrediënten:

  • Een kilo courgettes;
  • twee uien;
  • vier eetlepels mayonaise;
  • drie eetlepels tomatenpuree;
  • drie eetlepels zonnebloemolie;
  • een eetlepel (met een schuifje) suiker;
  • een halve theelepel zout;
  • laurierblad;
  • zout, peper, kruiden naar smaak.

Je hebt ook een vleesmolen of blender nodig.

Bereiden:

  1. Was de courgettes, snijd de staarten eraf en schil ze indien nodig. Snijd de uien grof. Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en bak de uien in 3-4 minuten goudbruin.
  2. Maal de gebakken groenten en courgettes twee keer fijn met een blender of vleesmolen. Je kunt rauwe uien in één keer uit de pan halen en het zonder frituren doen. Maar met bakken wordt courgettekaviaar voor de winter lekkerder. Roer tomatenpuree, mayonaise, zout, suiker, zonnebloemolie en kruiden naar smaak door de massa. Doe het laurierblaadje eruit.
  3. Doe het mengsel over in een pan met dikke wanden en kook het ongeveer 2 uur op het laagste vuur. Roer af en toe om te voorkomen dat het aan de bodem blijft plakken. Wees voorzichtig: het hete mengsel kan tijdens het koken “schieten”.
  4. Terwijl de courgettekaviaar met mayonaise nog heet is, doe je het in gesteriliseerde potten en schroef je er behandelde deksels op. Draai de bodem omhoog en dek de blanco’s af met een dikke deken totdat ze volledig zijn afgekoeld. Daarna kun je ze permanent bewaren. De snack is ongeveer 2 jaar houdbaar, en na het openen van de pot – niet langer dan 7 dagen in de koelkast.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Nuttige tips en life hacks voor dagelijks leven