De derunes worden niet donkerder, worden goudkleurig en gezwollen: voeg gewoon dit eenvoudige ingrediënt toe

Foto: uit openbare bronnen

Je zoden zullen niet langer grijs van kleur zijn of een onaangename stijfheid hebben

Derunes zijn een gerecht dat in elk huis geliefd is. Het lijkt eenvoudig: aardappelen raspen, een ei toevoegen, zouten en bakken. Maar vaak worden ze donker, dicht of te vet. Professionele koks hebben een geheimpje dat derunes bladerig, goudkleurig en smaakvol maakt. En het belangrijkste is dat er geen dure ingrediënten voor nodig zijn.

Wat moet je aan het deeg toevoegen om de deruns goudkleurig en gezwollen te maken en niet donkerder

Om het deeg licht en niet donkerder te maken, moet je een beetje zure room toevoegen. Zure room maakt de massa niet alleen zachter, maar vertraagt ook de oxidatie van aardappelen, waardoor het deeg een onaangename grijsheid krijgt. En dankzij zure room krijgen de derunes een romige kleur en malse textuur.

Bovendien zorgen de vetten en eiwitten in zure room tijdens het bakken voor een delicate gouden korst, die niet verbrandt en knapperig en gelijkmatig blijft.

Hoe maak je perfecte goudkleurige derunes

  • Schil de aardappelen en rasp ze op een fijne rasp.
  • Voeg 1 ei, 2 lepels zure room, zout en een snufje zwarte peper toe.
  • Voeg desgewenst een lepel bloem of griesmeel toe voor een betere textuur.
  • Meng het aardappelmengsel en schep het meteen in de goed verhitte olie.
  • Bak op middelhoog vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  • Als je nog malser wilt, laat het deeg dan 5 minuten staan voordat je het bakt.

Houd er rekening mee dat je geraspte aardappelen niet zonder zure room of zuur moet bewaren, ze worden snel donkerder. Als je de derunes later wilt koken, voeg dan een paar druppels citroensap of een beetje kefir toe aan het deeg.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Nuttige tips en life hacks voor dagelijks leven