De belangrijkste concurrent van Olivier: de familie vraagt altijd om deze salade te maken

Foto: uit open bronnen

Deze salade is lekkerder dan Olivier en Shuba, en het is bereid met eenvoudige producten

Er zijn veel verschillende smakelijke salades in de wereld, maar de praktijk wijst uit dat mensen vaak jarenlang dezelfde gerechten bereiden. Soms wil je iets eten dat zo dicht mogelijk bij het gewone eten ligt, maar met kleine verschillen voor de afwisseling.We hebben uitgezocht wat voor salade je kunt maken in plaats van Olivier. Met dit gerecht kun je genieten van de vertrouwde smaak met nieuwe en frisse noten.

Wat te maken in plaats van Olivier

De salade die het meest lijkt op deze salade is “Stolichny”. Het bevat ook aardappelen, wortelen, eieren, erwten en andere bekende ingrediënten.

Op het eerste gezicht begrijpt niet iedereen wat het verschil is tussen Olivier en Stolichnyy. Het belangrijkste verschil is echter niet alleen van invloed op de smaak, maar ook op de verzadiging en de voordelen. In plaats van worst, ham of ander verwerkt vlees wordt voor Stolichnoye kip, rundvlees of kalfsvlees gekookt.

Dit gerecht blijkt meer dieet te zijn. Het hoge eiwitgehalte maakt deze salade tot een snelle maaltijd.

Ingrediënten:

  • 300 gram gekookte kipfilet, rundvlees of kalfsvlees;
  • 300 gram groene erwten uit blik;
  • 300 gram ingemaakte komkommers;
  • vijf hardgekookte eieren;
  • 400 gram gekookte aardappelen;
  • 100 gram gekookte wortelen;
  • 200 gram mayonaise;
  • 20 gram groene uien;
  • zout en peper naar smaak;
  • peperkorrels;
  • laurierblad.

Bereiding:

  1. Allereerst moet je de producten voorbereiden. Was de aardappelen en wortelen goed en kook ze zonder de schil te verwijderen. Zet na het koken het vuur lager en laat ongeveer 30 minuten koken. Controleer met een mes of ze gaar zijn. Giet het water af en laat de groenten afkoelen. Daarna kunnen ze worden geschild.
  2. Kiep de erwten in een vergiet om het overtollige vocht te verwijderen.
  3. Breng in een aparte pan water aan de kook. Voeg zout, laurier en een paar peperkorrels toe. Doe de filet of een stuk rundvlees in de pan. Kook tot het gaar is en schep het schuim af. Daarna moet het gekookte vlees volledig afkoelen.
  4. Snijd het, aardappelen, wortelen en komkommers in blokjes. Was de groene uien en hak ze fijn. Giet alles in een kom. Voeg de erwten toe.
  5. Eieren moeten van tevoren worden klaargemaakt, zodat ze op kamertemperatuur komen. Kook ze hardgekookt (ongeveer 10 minuten) en leg ze in koud water. Pel de eieren, snijd ze in blokjes en doe ze in een kom.
  6. Dresseer de salade met mayonaise en doe hem over in kommen. Versier de bovenkant met groene uien. Indien gewenst kun je deze vervangen door uien. Zo krijgen we een heerlijke salade in plaats van Olivier, waar je geliefden blij mee zullen zijn.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Nuttige tips en life hacks voor dagelijks leven